Därför ska du välja Apple-TV

Vad är egentligen Apple-TV? Idag finns otroligt många olika streamingtjänster och -lösningar på marknaden. En av de större varumärkena är idag Apple-TV, en lösning som du enkelt ansluter till din TV för att få tillgång till ett enormt underhållningsutbud.

Men vad är egentligen Apple-TV och vad får man när man börjar använda det? Nedan går vi igenom detta och mycket mer. Vi går bland annat också igenom vad befintliga användare tycker om utbudet och hur prestandan är.

Det här är Apple-TV

Apple-TV är inte bara en tjänst utan också en dosa. Precis som med Chromecast så får du en enhet som du ansluter till din TV. Det här gör du genom HDMI-porten på din TV. När du sedan är ansluten kommer du snabbt igång med tjänsten.

Apple-TV är fullt kompatibel med alla stora streamingtjänster. Du kan alltså enkelt börja titta på dina favoritserier och filmer genom tjänster som Netflix, HBO Nordic och det går även att streama videor från YouTube.

Om du vill höja din TV-upplevelse till nästa nivå så är det alltså Apple-TV som är ett av marknadens bättre alternativ. Gillar du inte streaming utan fördrar live TV så går det också att ordna. Med appen Channels får du tillgång till kanaler som du annars har på din TV.

Det finns väldigt många leverantörer som ordnat appar genom Apple-TV just för att kunna erbjuda sina kanaler och programutbud via boxen. Det blir alltså en helhetslösning och du behöver inte stänga av boxen för att se en match eller en serie.

Spela spel och använd appar

Det finns däremot mer som du kan använda Apple-TV till. Genom AirPlay kan du bland annat streama till dina iOS-enheter. Så du kan enkelt titta på saker på din iPad, Mac eller iPhone. Då kan du till exempel ta upp bilder eller videor som du har sparat på mobilen, och se allting på en mycket större och bättre skärm.

Du kan också genom AppStore ladda ned appar som du kan använda på din Apple-TV. Det här innebär såklart att du får tillgång till streamingappar, men det är inte det enda du kan ladda ned. Du kan till exempel ladda ned spel som finns på AppStore och sedan spela dessa via Apple-TV. Då kan du till exempel sitta med familjen och spela ett barnvänligt spel, men utan att man trängs vid mobilen.

Det finns däremot inte många begränsningar gällande vilka appar som kan laddas ned, utan samma appar som du har på din iPhone eller iPad kan du enkelt ladda ned och köra på din TV. Appar för information, tidningar och dylikt går då lätt att visa på din lite större TV. Du kan också ladda ned träningsappar som till exempel har instruktionsvideor, som du då kan visa på din TV och sedan utföra framför den.

Populärt bland kunderna

Apple-TV har otroligt många användningsområden och det är enkelt att förstå varför det har blivit så populärt. Hos väldigt många stora recensionssajter så ser du 5 av 5 i betyg. 4,5 förekommer också, men det är väldigt ovanligt att någon ger låga betyg. Kundreccensioner verkar också vara höga, så folk är helt klart nöjda.

Det finns däremot en del kritik och saker att tänka på innan du köper Apple-TV. Det handlar framförallt om att det är en Apple-tjänst, vilket kan innebära en del hinder om du inte redan använder deras produkter.

Om du inte äger någon iPhone, iPad eller Mac så har du en del att vänja dig vid och även begränsningar. Du kommer att behöva börja om på nytt eftersom appar som du har på en Android inte kommer nödvändigtvis att finnas tillgängliga. Det är med andra ord värt att fundera på om du inte gillar eller redan använder Apple. Är du en inbiten Androidanvändare som kör med Google Play så kan det istället vara värt att titta på en Chromecast istället.

Lämna en kommentar