De bästa streamingtjänsterna 2022

Våra tips på de bästa streamingtjänsterna och kabelalternativen för dem som funderar på att klippa sladden.

De bästa streamingtjänsterna hjälper dig att strömma bra innehåll utan att behöva betala för kabel-tv. Och den bästa streamingtjänsten just nu är HBO Max, eftersom den blir bättre för varje vecka (och Apple TV-appen HBO Max blev precis bättre). Den stora nyheten för tillfället är dock Netflix abonnentproblem, som eventuellt leder till en annonsstödd nivå och en nedskärning av delning av konton (det är bara tänkt att du ska dela ditt konto med personer i ditt eget hem).

Nyligen fick cheferna för Amazon Prime Video fira dubbla succéer med Reacher och Wheel of Time. Vår senaste deltagare på den här listan är Apple TV Plus, med två av våra nya favoritserier för året: The Afterparty och Severance, som har fått den att stiga uppåt på listan. Och det är för att inte nämna live-tv-platserna i vår lista över de bästa streamingtjänsterna, som hjälper dig att klippa av sladden. Kolla in vår guide för att kapa sladden 2022 – det här är mitt bästa val för att döda kabel-tv för att lära dig mer om den tjänst som flera TG-anställda använder som sitt kabel-tv-alternativ.

Dessa tjänster är dock bara en halva av streamingekvationen. I takt med att kabelboxen sakta dör bort ersätts den av smarta tv-apparater och de bästa streamingenheterna, som inkluderar Rokus och Chromecasts.

Och genom att testa de bästa streamingtjänsterna och enheterna sida vid sida tar vi reda på det bästa sättet att bygga den ultimata streaminguppsättningen med det bästa urvalet av innehåll och livekanaler.

Vilka är de bästa streamingtjänsterna?

Den bästa streamingtjänsten överlag var Netflix, men HBO Max spenderade det senaste året i förarsätet genom att vara ett bra alternativ till bio. Och i och med att Netflix höjer priserna gör storröd sig själv ingen tjänst – 2022 började med att Netflix förlorade fler abonnenter än de fick.

Tom’s Guides streamingteam spenderar massor av tid på båda streamingtjänsterna, tittar på filmer och serier för vår egen skull och för att hålla sig uppdaterade om vilken tjänst som förtjänar sina blommor. Under hela det senaste året har vi ständigt återkommit till samma överraskande svar. Även om HBO Max-appen ibland har varit irriterande, är det HBO:s innehåll – och appens layout – som gör att den är överlägsen.

Även om en del av oss har sagt upp våra Netflix-konton (för att sedan komma tillbaka) är den stora listan över de bästa Netflix-serierna tillräckligt lång för att få en del att hänga kvar. Bridgerton säsong 2 är Netflix största senaste succé och håller sig regelbundet på den dagliga topp 5. Netflix har också haft de flesta standardfunktioner som konkurrenterna tog åratal på sig att inse att de var viktiga. och det är tillräckligt mycket innehåll för att du ska ha många skäl att registrera dig.

Sling TV är en av de bästa streamingtjänsterna för direktsänd tv tack vare sin anpassningsbarhet och sitt relativt billiga pris. Även om den fick en prishöjning till 35 dollar (från 30 dollar) i januari är det fortfarande bara 30 dollar mindre än sådana som YouTube TV och Hulu med live-tv. Men dess nya appdesign imponerar inte på alla.

De bästa streamingtjänsterna nu

1. HBO Max

HBO Max har allt som HBO hade, och lite till. Både HBO och HBO Max innehåller aktuella serier, inklusive Euphoria, samt avslutade säsonger av Sopranos, Curb Your Enthusiasm och Veep. Men för 14,99 dollar i månaden (eller 9,99 dollar med annonser och utan stora Warner-filmer) har HBO Max mycket mer att erbjuda för att vara en övertygande konkurrent till Netflix. Vi älskade The Flight Attendant med Kaley Cuoco, och dess förestående återkomst finns med i våra kalendrar. Det finns också Friends, Studio Ghibli-biblioteket och originalserier som Made for Love.

Men nu när dagarna då Warner Bros filmer kom ut på HBO Max dag 1 är över – det var fantastiskt att få James Gunns The Suicide Squad, Dune och King Richard utan att behöva vänta, har vi tittat bortom de stora filmerna för att se varför vi älskar HBO Max. Anledningen till att jag fortsätter att komma tillbaka till HBO Max är att det hela tiden erbjuds nya och spännande projekt, som Tokyo Vice, Tony Hawk-dokumentären och program som Barry och A Black Lady Sketch Show. Kolla in vår guide till de bästa programmen och filmerna på HBO Max för att se vad den erbjuder.

2. Netflix

Den stora fadern på marknaden ligger fortfarande nära toppen av vår lista över de bästa streamingtjänsterna. Som du säkert vet erbjuder Netflix obegränsad streaming av tv-serier, filmer, komedispecials (kolla in Bo Burnhams Inside) och originalprogram (vi behöver Stranger Things tillbaka nu) för en månadsavgift. Netflix lägger ständigt till och tar bort filmer, så du vill kolla in vår guide Vad är nytt på Netflix för att se vad som kommer snart och vad du bör titta på innan det är borta. Tack vare en ny prishöjning för Netflix diskuterar många att säga upp tjänsten.

Personligen kommer jag fram och tillbaka till Netflix, för om en månad inte har en ny serie eller film som jag vill ha så kommer nästa månad definitivt att ha det. Så medan februari 2022 inte hade särskilt mycket för mig, så gav mars nya Drive to Survive, och april levererar Russian Doll säsong 2, slutet av Ozark och mycket mer. Med det sagt? HBO Max verkar få filmer på ett sätt som Netflix helt enkelt inte gör.

På senare tid har det varit lätt att se att Netflix rör sig bort från sin ursprungliga affärsmodell att distribuera andra studiers filmer och serier, till förmån för dessa ovan nämnda original. Vi ser dock fortfarande ofta tillägg av licensierade serier, som Hannibal, Moesha och Community, vilket gör Netflix till ett hem för dem som vill komma ikapp med älskade serier som de missade första gången. Vår guide till Netflix dolda pärlor visar hur Netflix också har ett stort bibliotek med fantastiska serier och filmer som på något sätt har gått under radarn för många tittare. Det enda vi inte älskar med Netflix är den stora listan över Netflix inställda serier.

3. Disney Plus

Disney Plus är en dominerande aktör i kategorin, och varför skulle det inte vara det? Disney kontrollerar ett uppriktigt sagt skrämmande antal egendomar, från Marvel, till Star Wars, till Disneys egen animerade kanon, till The Simpsons (alla 30 säsonger och ännu fler). Med sitt normalpris på 8 dollar per månad är det bland de billigare av de bästa streamingtjänsterna som finns, och mycket av innehållet finns dessutom tillgängligt i 4K-upplösning med HDR-färgpaletter.

Även om vi gillar Disney Plus-apparna – de är alla snabba, responsiva och välgjorda – har vi alltid velat ha mer av tjänsten. Visst passar dess innehåll till priset på 7,99 dollar per månad när det finns något nytt, men vi finner oss själva i att vänta på nästa stora grej alltför ofta. Det är därför filmer som Turning Red är värdefulla för Disney Plus.

Vi är också nyfikna på vad som kommer att förändras med tillägget av TV-MA-innehåll i USA, eftersom Disney Plus får Netflix Marvel-serier och förbättrad föräldrakontroll (tidigare begränsad till Star Channel i internationella versioner av Disney Plus). Netflix och HBO Max har länge överträffat Disney Plus när det gäller ett brett utbud av innehåll för vuxna, och vi hoppas att detta ändras snart. Fans av Disney, Marvel, Pixar och/eller Star Wars har inget annat val än att prenumerera, vilket gör Disney Plus till en av de bästa streamingtjänsterna.

Lämna en kommentar