Häftiga filmserier som fått populära slotspel

Som många säkerligen märkt har den nätbaserade spelindustrin ett ständigt växande utbud, som bäddar för en enorm konkurrens. För att slå igenom bruset och locka nya spelare väljer utvecklare att använda den enorma populariteten hos några av världens häftigaste filmserier. Om man är på jakt efter de bästa slotspelen online är det alltså fullt möjligt att man stöter på de som bygger på följande titlar i den här artikeln.

Alien

Ridley Scotts klassiska science fiction-film Alien skakade om en hel värld i grunden när den släpptes på biograferna 1979 och skrämde slag på sin publik. Den lade då grunden för en stor franchise med en rad uppföljare och spinoffs men också en mängd spännande produkter, inklusive ett gäng slotspel som förflyttar spelaren till den kusliga rymden “där ingen kan höra oss skrika”.

I ett av dem landar spelarna på den kusliga rymdstationen Nostromo där de måste kämpa mot de skrämmande xenomorphs för att överleva samtidigt som de snurrar hjulen.

Sagan om Ringen

Peter Jacksons mästerliga Sagan om Ringen-trilogi anses av många vara den bästa filmserien som har gjorts, och den är tveklöst den som vunnit flest Oscars. Nog var det oundvikligt att detta episka fantasy-universum skulle få egna slotspel dedikerade till sig. Genom dem får vi återupptäcka Midgård där vi möter både människor, alver och orcher.

I de Sagan om Ringen-baserade slotspelen återser även de ikoniska karaktärerna från följet som beger sig ut på en resa för att tillsammans rädda allt som är gott.

Jurassic Park

En annan mycket älskad filmserie som ynglat av sig slotspel är Jurassic Park, som tog världen med storm i början på 90-talet. Efter Steven Spielbergs odödliga klassiker skulle serien komma att leva vidare med en rad filmer, från de två uppföljarna och den senaste trilogin med Chris Pratt till en helt ny film som nu är på väg.

Att Jurassic Park gör sig bra som slotspel faller sig naturligt; det är ett häftigt universum med älskvärda karaktärer och spännande varelser att bygga de snurrande symbolerna runt.

Terminator

Den dystopiska sci-fi-serien Terminator, som började med en mardröm regissören James Cameron hade, har även den fått sina egna versioner i slotspelsformat. Spelen, som frontas av Arnold Schwarzenegger och hans ikoniska karaktär, låter oss följa med på en actionfylld resa där vi möter både människor och maskiner. Flera av dem har slagkraftig grafik och häftiga ljudbilder som återskapar den unika atmosfären från filmerna.

Filmserierna på listan är förstås bara ett axplock av alla de som har fått sina egna slotspel, men de har alla gemensamt att de visar filmens förmåga att influera andra stora industrier.

Lämna en kommentar