Hur många Harry Potter filmer finns det?

Det finns totalt 8 Harry Potter filmer.

  1. Harry Potter och de Vises sten (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) från 2001, är den första Harry Potter filmen och introducerar oss till Harry Potter, Hagrid, Hermione, Ron, Hogwarts och många andra karaktärer och platser.
  2. Harry Potter och Hemligheternas Kammar (Harry Potter and the Chamber of Secrets) från 2002, är den andra filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones andra år på Hogwarts och deras upptäckt av Hemligheternas Kammar.
  3. Harry Potter och fången från Azkaban (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) från 2004, är den tredje filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones tredje år på Hogwarts och deras möte med fången från Azkaban Sirius Black.
  4. Harry Potter och Fenixorden (Harry Potter and the Goblet of Fire) från 2005, är den fjärde filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones fjärde år på Hogwarts och deras deltagande i Triwizard-turneringen.
  5. Harry Potter och Orden av Fenix (Harry Potter and the Order of Phoenix) från 2007, är den femte filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones femte år på Hogwarts och deras kamp mot Orden av Fenix.
  6. Harry Potter och Halvblodsprinsen (Harry Potter and the Half-Blood Prince) från 2009, är den sjätte filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones sjätte år på Hogwarts och deras upptäckt av Halvblodsprinsens dagbok.
  7. Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) från 2010, är den sjunde filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones sökande efter Dödsrelikerna och deras flykt från Hogwarts
  8. Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) från 2011, är den åttonde och sista filmen i serien och handlar om Harry, Ron och Hermiones kamp mot Voldemort och hans häxa och trollkarlsarméer.

Vem är Harry Potter?

Harry Potter är huvudkaraktären i en serie fantasyromaner och filmer skrivna av J.K. Rowling. Han är en ung trollkarl som upptäcker sin magiska bakgrund och sitt öde att besegra den onde trollkarln Lord Voldemort. Han går på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom och lär känna vännerna Ron Weasley och Hermione Granger. Han utvecklas som karaktär under serien och utmanas av olika faror och svårigheter, men han visar sig vara en modig och lojal vän med en stark moral.

Vem är Hermoine?

Hermione Granger är en av huvudkaraktärerna i Harry Potter-serien skrivna av J.K. Rowling. Hon är en ung häxa som går på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom och blir vän med Harry Potter och Ron Weasley. Hon är mycket smart och envis, och hon använder ofta sin kunskap och intelligens för att hjälpa sina vänner att lösa problem och utmaningar de ställs inför. Hermione är också en mycket lojal och omtänksam vän, och hon är en viktig medlem av ”Harrys” grupp. Hon är också en stark förespråkare för rättvisa och för att förbättra levnadsvillkoren för mindre privilegierade karaktärer i serien.

Vanliga frågor om Harry Potter

Hur gammal är Harry Potter?

I Harry Potter-serien är Harry Potter 11 år gammal när han får veta om sin magiska bakgrund och börjar gå på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han växer upp och utvecklas som karaktär under serien, och han är 17 år gammal när han avslutar sin kamp mot Lord Voldemort i den sista boken och filmen i serien ”Harry Potter och Dödsrelikerna del 2”.

Hur många Harry Potter böcker finns det?

Det finns totalt 7 Harry Potter böcker skrivna av J.K. Rowling.

Vilken är den sista Harry Potter?

Harry Potter och dödsrelikerna – Del 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) är den sista filmen om Harry Potter och hade premiär den 13 juli 2011.

Lämna en kommentar