Isländska serier – de bästa serierna just nu!

Island är välkänt för sina prisbelönade serier och det släpps hela tiden nya serier som du kan sträckkolla på. De mest uppmärksammade Isländska serier faller inom kategorin kriminaldrama. Så om du inte kan få nog av spänning och mysterier så kommer det isländska utbudet helt klart innehålla en hel del passande serier som du kan kika på. 

Om du letar efter någonting nytt att kolla på är detta artikeln för dig. Vi har letat fram några riktiga guldkorn som du kan börja kolla på härnäst. 

Skandinavien är bäst på kriminaldraman 

Det är heller inte bara Island som lanserar väldigt populära kriminalserier. Skandinavien generellt har ett bra rykte för sina kriminaldraman. Du har till exempel Wallander och Beck som är från Sverige och som ses frekvent från andra länder.

Dessutom har du Bron som är ett samarbete mellan Danmark och Sverige och som också har fått väldigt stor uppmärksamhet internationellt. Nedan listar vi några poulära Isländska serier just nu!

The Valhalla Murders – Kriminaldrama 

Netflix hittar du en serie som har fått väldigt stor uppmärksamhet. Detta är kriminaldramat The Valhalla Murders. Avsnittet är på cirka 60 minuter och på IMDb har serien 7.1 stjärnor av 10. I kriminaldramat får man följa polisen Arnar som reder ut en serie av mord som har inträffat på ön. Till sin hjälp har han också poliskollegan Kata.  

Detta är första säsongen på The Valhalla Murders och eftersom serien ligger på Netflix topplistor kommer det troligtvis planeras in en efterlängtad uppföljare snart.

Om du inte kan få nog av spännande och välskrivna kriminaldraman är detta serien för dig. Nackdelen är att du måste ha ett konto hos Netflix för att kunna titta på serien. 

Katla – Sci-Fi och thriller 

En serie som sticker ut lite från resten av de mer uppmärksammade serierna från Island är Katla. Detta är en Sci-Fi- och thrillerserie som verkligen håller dig på tårna genom varje avsnitt. 

Katla handlar om en glaciärvulkan vid namn Katla som får utbrott och därmed ställer till förödande konsekvenser och nytt liv framträder som har legat gömt under isen.

Denna mystiska och intressanta serie har fått väldigt stor uppmärksamhet särskilt tack vare dess effekter, hur det är filmat och även på grund av det välskrivna manuset. Perfekt om du letar efter någonting riktigt spännande att fördriva kvällarna med. 

Tunn is – Drama 

Serien Tunn is är en dramaserie från 2020 och handlingen utspelar sig på Grönland. Serien handlar om ett klimatmöte som anordnas på ön och där man försöker att komma överens om ett klimatavtal.  

Lena Endre spelar en av huvudrollerna och denna serie har fått väldigt goda recensioner. Om du vill ta ett avbrott från alla de olika kriminaldraman som finns tillgängliga är detta en mycket bra serie att titta på. Ett väldigt fängslande manus kommer göra det svårt att sluta titta.  

Snöänglar – Kriminaldrama 

Ett annat riktigt välskrivet kriminaldrama från Island är serien Snöänglar. Denna serie har också inslag av thriller och utspelar sig runt jul. Dagen före Julafton försvinner det en bebis från sitt hem och polisen behöver i och med detta utreda vad som kan ha hänt. 

Vart kan man titta på isländska serier? 

Intresset för isländska serier är stort och därför kan du idag hitta flera av de mer omtalade på stora streamingtjänster som Netflix eller HBO. Välj ut några stycken serier som du vill börja titta på och sedan kan du också rekommenderas flera andra passande serier att fortsätta med härnäst på samma streamingtjänst du använder.

Om du inte kan få nog av svenska serier är nästa steg kanske att ta reda på om du också gillar de som produceras på Island. Du kan förvänta dig serier i storslagna miljöer och spännande handlingar!

Lämna en kommentar