Vad kan jag se på Disney+ och vad är det?

Disney+ är en streamingtjänst som ägs av Walt Disney Company. Det hörs nästan på namnet men det är alltid bra att vara tydlig. de erbjuder som andra streamingtjänster månadsabonnemang där du kan titta på film, sport, serier och barninnehåll. Du betalar bara en fast månadskostnad och sen har du fri tillgång till så mycket du vill. Jämfört med andra streaming-tjänster så är det en ny streamingtjänst och den lanserades så sent som i november 2019. Sedan dess har antalet månadsprenumeranter bara gått stadigt uppåt. Hösten 2020 så hade Disney+ över 60 miljoner prenumeranter. Till Sverige kom tjänsten ungefär ett år senare än i US och vi här kunde njuta av filmer och serier på Disney+ från och med september 2020.

Vad kan jag se på Disney+?

Utbudet på Disney+ är framförallt från Disney själva och även Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic och 20th Century Studios. Det gör att det finns något för alla åldrar och det är populärt för barnfamiljer att ha ett konto från Disney+. Det finns något för de allra minsta men också för mamma och pappa efter att barnen har somnat. Det finns oändligt med filmer och även innehållet från National Geographic är brett och erbjuder väldigt många naturfilmer från jordens alla hörn. Det gör att du kan känna att du reser utan att lämna soffan.

Gamla klassiker blir film igen

Något som är extra uppskattat hos prenumeranterna på Disney+ är de nygamla disneyfilmerna som har gjort om med skådespelare och inte enbart animerade. Många har upplevt nostalgiska ögonblick i TV-soffan och sett Lejonkungen, Aladdin, Dumbo och flera andra av Disneys klassiker som relativt nyligen har släppts. De har dessutom bara släppts på Disney+ så det är inte möjligt att se dem någon annanstans än denna streamingtjänst.

Walt Disney Company, som äger Disney+, startades redan år 1923. Faktiskt så var det två bröder som startade Disney och inte bara Walt. Även hans bror Roy var med men Walt är den som har blivit i särklass kändast av de båda. Det är svårt att förklara hur mycket de har betytt för filmvärlden och många av våra mest älskade karaktärer kommer ifrån Disney. Kalle Anka och hans vänner såklart men också, på senare tid, alla filmer från Pixar då Disney har köpt upp dem. Förutom oändligt många filmer och serier så har Disney såklart också skapat glädje genom alla sina många nöjesparker runt om i världen.

Lämna en kommentar