Viaplay har det mesta

Det finns många streamingtjänster och en av dem är den svenska streamingtjänsten Viaplay som erbjuder sport, filmer, serier och barninnehåll. Viaplay existerar i Norden och i Baltikum. Prenumeranter erbjuds ett brett utbud av serier, filmer och sport till en fast månadskostnad och därefter är det fritt. Det går även att köpa tillgång till filmer eller sportevenemang styckvis för även om du inte är prenumerant. Detta är väldigt uppskattat då det inte är möjligt att vara prenumerant på alla streamingtjänster och ibland vill man se något specifikt på Viaplay fast man inte är prenumerant. Då är det bra att kunna betala för precis det man vill se. Som prenumerant finns det dock olika paket att välja mellan och ifall du endast vill ha tillgång till serier och film är det billigare än om du vill ha tillgång till sporten också.

Har funnits med länge

Viaplay har funnits med länge för att vara en streamingtjänst. Eftersom att streaming som fenomen är relativt nytt i vårt samhälle så har det kommit och gått ett par streamingtjänster men Viaplay har stått stadigt sedan de kom in på marknaden 2007. Då hade de inte så mycket serier att erbjuda utan mest film och sport. När de först lanserades hette de inte heller Viaplay utan Viasat on demand. Sedan mars 2011 så heter de Viaplay.

Stora inom sport

Viaplay är stora inom sportens värld och har rättigheter till att sända många utav de absolut bästa och största evenemangen. Bland annat så sänder de Champions League för både herrar och damer vilket är en av världens mest uppmärksammade tävlingar. De sänder också Premier League för herrar vilket är en liga som alltid räknas som en av de bästa i världen och som är väldigt populär i Sverige. Många har ett starkt band till ett lag i Premier League och allt som oftast ett starkare band till ett engelskt lag än tillexempel ett spanskt eller italienskt lag även om ligorna är jämförbara. Historiskt sett så har engelsk fotboll varit mycket mer populärt i Sverige att titta på och det är säkert därför som Viaplay har valt att sända Premier League.

Viaplay har börjat att producera egna serier och först ut var 2016 humorserien Swedish Dicks. det är en serie om två privatdeckare i Los Angeles som spelades av Johan Glans och Peter Stormare. Medverkade gjorde även Keanu Reeves. Viaplay har alltid något för alla.