Största streamingtjänsterna i världen

Största streamingtjänsterna – Streamingtjänster är idag ett av de populäraste sätten att ta del av filmer och serier. Det finns även streamingtjänster för musik, men här fokuserar vi på film- och seriestreamingtjänster. Förutom att det finns ett stort antal tjänster att välja mellan erbjuder även vissa streamingtjänster flera varianter av sin tjänst. Men vilken är den största som finns? Här har vi listat några av världens största streamingtjänster efter hur många abonnenter de har.

6. Viaplay

På sjätte plats kommer streamingtjänsten Viaplay. Den bjuder på filmer, serier, barninnehåll och sport till sju länder, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Island och Baltikum. Det är inte helt tydligt hur många abonnenter den här tjänsten har. Men år 2019 vad det sagt att runt 25 % av befolkningen i Sverige använde tjänsten. Det innebär att Viaplay har minst några miljoner användare med tanke på att Sverige inte är det enda landet som har tillgång till streamingtjänsten.

5. HBO Max

HBO Max lanserades våren 2020, den ersatte HBO Nordic som fanns tillgänglig här i Sverige tidigare. Tjänsten har innehåll som uppbyggts efter HBO, alltså betal-TV-kanalen. Trots att den här streamingtjänsten är relativt ny sägs den ha runt 30 miljoner abonnenter världen över. Antalet abonnenter är dock lite osäkert. Det finns nämligen ett stort antal personer som har själva Tv-kanalen och streamingtjänsten ingår i det paketet. Dessa personer har dock inte aktiverat sin prenumeration. Skulle de välja att göra detta kommer antalet abonnenter bli ännu större.

4. Hulu

På fjärde plats kommer Hulu, vilket är en streamingtjänst som är reklamfinansierad. Den har ett utbud med tv-serier, filmer, filmklipp, videor som visar bakom kulisserna och mycket mer. Denna tjänsten finns endast tillgänglig i Japan och USA. Men trots detta sägs det att Hulu hade just under 43 miljoner användare under tredje kvartalet år 2021. Förutom att detta är en streamingtjänst erbjuder Hulu även en del andra webb-tjänster via en rad hemsidor, till exempel Yahoo, AOL och Facebook.

3. Disney+

På tredje plats kommer streamingtjänsten Disney+. Den lanserades år 2019 och bjuder på en stor blandning av serier, sport, film och barninnehåll. Det finns innehåll från Pixar, Marvel, National Geographic, Lucasfilm och självklart Disney. Tjänsten började spridas över världen relativt snabbt och den kom till Sverige drygt ett år efter lanseringen. I oktober år 2021 hade Disney+ runt 118 miljoner användare runt om i världen. Antalet använder ökar ständigt precis som hos andra streamingtjänster. Fortsätter det öka lika snabbt hos Disney+ finns det en chans att tjänsten hamnar högre upp på listan över de populäraste streamingtjänsterna framöver.

2. Amazon Prime

På andra plats kommer Prime Video, eller Amazon Prime som det är mer känt som. Det sägs att denna tjänsten hade runt 150 miljoner abonnenter i början av år 2020. Tjänsten finns tillgänglig i över 15 olika länder och ägs av det välkända företaget Amazon. Tjänsten erbjuder ett stort utbud med filmer och serier. Till en början fick den svenska versionen av tjänsten en del kritik, det sägs att användarvänligheten inte var den bästa och utbudet till barn var väldigt litet. Men därefter har Amazon Prime förbättrats en hel del.

1. Netflix

På första plats kommer den välkända streamingtjänsten Netflix. Detta är en tjänst som fungerar i nästan hela världen och de hade över 213 miljoner abonnenter i oktober år 2021. Över 70 miljoner av dessa använder bor i Kanada och USA. Tjänsten är anpassad för olika delar av världen. Alltså de serier och filmer som finns tillgängliga för alla amerikanska tittare kanske inte finns för svenska tittare. Utbudet är dock väldigt stort, det finns filmer, dokumentärer, serier och originalt innehåll. Förutom det stora innehållet har streamingtjänstens användarvänlighet varit någonting som många användare verkligen tycker bra om.

Lämna en kommentar